2014. február 3., hétfő

Toronyi Bence "toy-boy"


Toronyi Bence


A FÖMI jelenlegi (2014 január) főigazgatóját 2010 június 21-én nevezték az intézet élére.
Annyiban különbözik az újdonsült vezetés többi tagjától, hogy ő nem nyugdíjas katonatiszt.
Abban viszont sok közösséget vállal főigazgatói helyettesével, hogy polgári és szakmai berkekben korábban ismeretlenn volt. Ugyanez áll a nemzetközi szakmai ismertségére is.
Valószínűleg Farkas Imre államtitkár választása azért esett rá, mert közösen voltak igazgatói tanácstagok az államtitkár volt cégében a Geodézia Zrt-ben , valamint Toronyi ugyanúgy karcagi születésű, mint Fazekas miniszter és így Farkas még kedveskedni is akart a miniszternek, hogy a földijét nevezi ki.

Farkas-Cseri duónak azért kellett Toronyi, mert nagyon gyorsan le akarták zavarni a harmioncszoros hasznot húzó 5 milliárdos “Országleltár” business-t, aminél nem lett volna jó, ha valaki szakmai érvekkel kicsinálja őket.

Toronyi erre nagyon alkalmas volt és mindíg is alkalmas lesz. Neki egy dolog a fontos, kapson jó magas fizetést és hagyják nyugton ,hogy kedvére vitorlázhasson amikor akar.

Manapság divatos vezetői erényekkel is rendelkezik , szemrebbenés nélkül állít bármit, amit utána szemrebbenés nélkül letagad.

Újdonsült személyitanácsadója (Lelkes Miklós balra)  csak fokozza  főnöke önbizalmát e téren is !


Egy biztos, ha meg van a lé, akkor lojális. (Ha meg be van fogva, akkor méginkább!)

Cseriék az első feltételt (valószínűleg a másodikat is!) biztosították neki, Magyarország harmadik legjobban fizetett hivatalnoka lett ! ( http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/millios-berek-a-hivatalokban-2202565 )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése